Биона БР Пауър – възстановяване на растенията след градушка
Доволните клиенти на Аграра споделят:
Биона БР Пауър е органичен биостимулатор с фунгициден ефект. Съдовите заболявания, които Биона БР Пауър предотвратява, са фитофтора и еска.
Днес обаче ще ви разкажем за едно друго негово действие – възстановяване на растения след паднала градушка.
Своите прекрасни впечатления от продукта сподели наша клиентка. За съжаление реколтата й от картофи бива ударена от градушка с големина колкото бобово зърно. На снимките виждате нанесените поражения. Всички растения са били буквално налягали по земята. Всеки стопанин може да си представи болката при тази гледка!
Добрата новина е, че щетите могат да бъдат възстановени! Веднага след градушката нашата клиентка напръсква картофите с Биона БР Пауър. Много бързо растенията се възстановяват и както виждате на последната снимка те са напълно изправени и в добър вид.
Какво още трябва да знаете за Биона БР Пауър?
Биона БР Пауър насърчава растежа и развитието на растенията. Също така се препоръчва приложението на този продукт за борба с някои съдови заболявания като фитофтора и еска. Действа срещу съдови гъбички, като парализира заболяването отвътре. Освен това не блокира съдовете, тъй като има и съдоразширяваща функция.
Препоръчва се неговата употреба в ранна пролет, цъфтеж и залагане на плодове, както и в моментите на стрес. Той има двойно системно движение, възходящо и низходящо, така че може да се използва както листно, така и коренно в зависимост от момента на цикъла на културата. Коригира дефицитите на мед, манган и цинк.
Кога се прилага?
Трябва да се използва в моментите на усилен вегетативен растеж, за да се предотврати опадването на завръза.
Друг момент на приложение е, когато искаме да увеличим листната маса в растението, защото вегетативният растеж е незадоволителен.
Също така, той е полезен срещу съдови заболявания като фитофтора и еска, така че трябва да се прилага, преди да се появят симптомите на заболяването.
По принцип е възможно да се прилага Биона БР Пауър през целия вегетативен цикъл на културата, освен по време на нарастване и узряване на плодовете.